Maminčiny perníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
3 lžíce med
250 g cukr moučka
600 g hladká mouka
3 lžíce vlažná voda
150 g tuk na pečení
2 lžičky jedlá soda
0 balíčků perníkové koření
na potření
vejce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr moučka, tuk, vejce, med a vodu. Směs rozšleháme a potom do ní postupně přidáváme hladkou mouku promíchanou s jedlou sodou a půlkou sáčku perníkového koření.

  2. Vypracujeme tužší těsto, které necháme minimálně 24 hodin v chladu odležet. Potom těsto vyválíme na 0,5 cm silný plát, z něhož vykrajujeme tvary.

  3. Perníky potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu upečeme.

  4. Upečené maminčiny perníčky podle zvyku a fantazie ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!