Maminčino rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks cibule
500 g rýže
1-2 kostky masox
podle chuti
olej
sůl
mletý pepř
kari koření
chilli koření
1 balíček mražená zelenina
podle potřeby
voda
salám

Postup přípravy receptu

  1. Rizoto děláme ze salámu či masa, co zbude od včera. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na oleji či sádle opečeme cibulku. Maso či salám si nakrájíme na kousky a opečeme na cibuli. Na opečené maso dáme mraženou zeleninu, osolíme a opepříme. Můžeme posypat trochou kari nebo chilli koření. Opět chvíli opečeme. Pak nasypeme rýži. Na rýži nalijeme vodu tak, aby bylo rizoto 2 cm ponořené ve vodě a přidáme kostku masoxu. Vše necháme chvíli vařit. Až začne voda vřít, přikryjeme maminčino rizoto pokličkou a dáme péct na 25 minut do předehřáté trouby. Pak sundáme poklici a rizoto dopečeme doměkka. Rizoto musíme víc osolit, protože rýže nabobtná, a taky aby nebyla bez chuti.

  3. Maminčino rizoto podáváme nejlépe teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!