Maminčina velikonoční nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
10 ml mléko
6 ks rohlík
40 dkg vařené uzené maso
podle chuti
0 lžiček sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání
vývar z uzeného

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky (konce nedávám), nalijeme na ně mléko se žloutky a necháme vsáknout. Případně můžeme přidat podle potřeby studený vývar z uzeného. Mezitím maso nakrájíme také na malé kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno. Z bílků ušleháme sníh.

  2. Do vlhkého pečiva přidáme maso, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Nakonec přidáme sníh z bílků a důkladně promícháme.

  3. Nádivku pečeme asi 20 - 25 minut v máslem vymazaném pekáčku v troubě předehřáté na 175 °C.

  4. Maminčinu velikonoční nádivku podáváme jako hlavní chod například s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!