Maminčina velikonoční nádivka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 10 ml mléko 6 ks rohlík 40 dkg vařené uzené maso podle chuti 0 lžiček sůl mletý černý pepř podle potřeby máslo na vymazání vývar z uzeného
Postup Maminčina velikonoční nádivka recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky (konce nedávám), nalijeme na ně mléko se žloutky a necháme vsáknout. Případně můžeme přidat podle potřeby studený vývar z uzeného. Mezitím maso nakrájíme také na malé kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno. Z bílků ušleháme sníh.
Do vlhkého pečiva přidáme maso, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Nakonec přidáme sníh z bílků a důkladně promícháme.
Nádivku pečeme asi 20 - 25 minut v máslem vymazaném pekáčku v troubě předehřáté na 175 °C.
Maminčinu velikonoční nádivku podáváme jako hlavní chod například s brambory.