Maminčina sekaná plněná masovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
5 stroužků česnek
2 ks vejce
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1 ks žemle
500 g mletá plec
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
zelená cibulová nať
sušená majoránka
náplň
1 ks vejce
3 plátky anglická slanina
0 ks červená paprika
1 ks tenký párek
5-10 dkg tvrdý sýr
1 ks sterilovaná okurka
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zesklovatíme na oleji a odstavíme. Žemli namočíme ve vodě a potom rukou vymačkáme. Česnek oloupeme a utřeme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nasekáme nadrobno. Párek, slaninu, červenou papriku a okurku také nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Zelenou cibulovou nať nebo petrželku nasekáme na jemno.

  2. Nejprve si připravíme základní směs na sekanou. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme pro barvu mletou papriku, v prosáté lžíci strouhanky promíchanou lžičku solamylu, utřený česnek, majoránku a vymačkanou namočenou žemli. Dále přidáme osmaženou cibuli bez oleje a nakonec vejce.

  3. Směs propracujeme a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní hmota, ze které jde udělat placka. Čím více česneku dáme, tím bude sekaná výraznější a chutnější.

  4. Potom dáme 1/3 hmoty do druhé misky a přidáme nadrobno nasekané vejce, okurku, červenou papriku, párek, slaninu, nastrouhaný sýr a na ozdobu nasekanou zelenou nať. Směs důkladně promícháme a vytvoříme menší šišku, kterou dáme na placku udělanou z 2/3 hmoty, vytvoříme šišku sekané.

  5. Sekanou pečeme asi tak 1 hodinu v předehřáté troubě při střední teplotě.

  6. Maminčinu sekanou plněnou masovou směsí podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!