Maminčin guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžička majoránka
2 ks cibule
2 špetky kmín
1 ks feferonka
gulášové koření
voda na podlití
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g vepřové plecko
mletý černý pepř
bílá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko očistíme a nakrájíme na kostky o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, když nám cibulka zrůžoví, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Potom přidáme gulášové koření, majoránku a vhodíme feferonku. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a zahustíme hotovou jíškou, kterou krátce provaříme

  3. Maminčin guláš podáváme s knedlíkem. Zdobíme nakrájenou papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!