Makrely vařené se sardelovou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4-8 ks makrela
zálivka
sůl
2 lžíce kapary
5 ks sardelky
0.3 l olivový olej
1 dl vinný ocet
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Makrely vykucháme, očistíme a omyjeme. Vložíme je do osolené studené vody, do níž jsme přidali rozkrojenou cibuli a celý pepř a dáme vařit.

  2. Od okamžiku varu vaříme asi 5 minut. Pak ryby vyjmeme z vody, necháme okapat, po délce je rozpůlíme a odstraníme páteř s kostmi a hlavou.

  3. Slané sardelky dobře očistíme, drobně nasekáme. Místo nich můžeme použít příslušné množství sardelové pasty. Přidáme nasekané kapary, osmahneme lehce na oleji a nakonec přilijeme vinný ocet. Sardelovou zálivkou polijeme vařené makrely a necháme chvíli odležet.

  4. Makrely vařené se sardelovou zálivkou podáváme teplé nebo studené. V lednici vydrží i několik dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!