Makrela na řecký způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 5 ks makrela podle chuti sůl omáčka 5 lžic rajčatový protlak 100 ml červené víno 100 g zelené olivy 2 lžíce ostrý kečup 50 g černé olivy bez pecek podle potřeby olivový olej na smažení
Postup Makrela na řecký způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Černé a zelené olivy nakrájíme na kolečka. Očištěné omyté makrely osušíme a uvnitř i z obou stran po vnější straně osolíme.
Makrely osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Potom dáme makrely stranou a do výpeku vsypeme nakrájené cibule, zarestujeme dozlatova, přidáme nakrájené černé a zelené olivy, rajčatový protlak a krátce zarestujeme. Poté vmícháme ostrý kečup (kdo chce, dá si sladký) a zastříkneme červeným vínem. Omáčku dusíme asi 20 minut a potom podle chuti dochutíme solí. Do omáčky vložíme smažené makrely a prohřejeme je.
Makrely na řecký způsob jsou chutné teplé i za studena. Pokrm podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.