Makrela na řecký způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
5 ks makrela
podle chuti
sůl
omáčka
5 lžic rajčatový protlak
100 ml červené víno
100 g zelené olivy
2 lžíce ostrý kečup
50 g černé olivy bez pecek
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Černé a zelené olivy nakrájíme na kolečka. Očištěné omyté makrely osušíme a uvnitř i z obou stran po vnější straně osolíme.

  2. Makrely osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Potom dáme makrely stranou a do výpeku vsypeme nakrájené cibule, zarestujeme dozlatova, přidáme nakrájené černé a zelené olivy, rajčatový protlak a krátce zarestujeme. Poté vmícháme ostrý kečup (kdo chce, dá si sladký) a zastříkneme červeným vínem. Omáčku dusíme asi 20 minut a potom podle chuti dochutíme solí. Do omáčky vložíme smažené makrely a prohřejeme je.

  3. Makrely na řecký způsob jsou chutné teplé i za studena. Pokrm podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!