Makrela na hříbkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
300 g hříbky
5 lžic olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
4 kapky filé z makrely
podle chuti
sůl
1 lžíce sójová omáčka
mletý kmín
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Filé z makrel omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Necháme je chvilku uležet.

  2. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Odložíme je stranou.

  3. V pánvi rozpálíme olej. Makrely osušíme a obalíme v mouce. Po obou stranách je velmi zprudka a jen krátce orestujeme. Makrely vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje přidáme máslo a nasypeme plátky hříbků. Lehce je kořeníme mletým kmínem a podusíme. Na podušené hříbky vložíme makrely a společně je dodusíme. Podle chuti můžeme přidat ještě lžíci sójové omáčky.

  4. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!