Makarony ala Carbonare recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks žloutek
olivový olej
150 g strouhaný parmazán
1 hrst sekaná petrželka
150 g anglická slanina
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
500 g makarony

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a anglickou slaninu, nakrájenou na kostičky, osmahneme. Po chvíli přidáme hrášek a dohromady prohřejeme.

  2. Kvalitní makarony uvaříme podle návodu na obalu.

  3. Během vaření těstovin si připravíme žloutkovou směs. V misce rozšleháme žloutky, do kterých přilijeme asi 1 sběračku vody z vařících se těstovin a za stálého míchání přisypeme najemno nastrouhaný parmazán. Jemně opepříme a vsypeme petrželku (možno i jiné bylinky). Vzhledem k tomu, že parmazán je slaný již sám o sobě, přisolujeme jen velmi opatrně.

  4. Makarony nescedíme úplně, ale jen tak, aby nám v hrnku ještě tak 2 - 3 dl vody zůstaly. Těstoviny i s vodou vysypeme na pánev se slaninou a společně ohřejeme. Stačí chvíle, aby větší část vody ještě zůstala v pánvi a nestihla se odpařit.

  5. Pánev stáhneme z plotny a za stálého míchání vlíváme žloutkovou směs. Makarony se krásně obalí směsí a vznikne na nich jemná vláčná krusta - těstíčko. Nesmíme nechávat na horké pánvi příliš dlouho, žloutky by se zcela srazily.

  6. Kdo má sýr opravdu rád, může ještě hotové makarony ala Carbonare posypat nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!