Majonéza a tatarka z vařených vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
50 ml mléko
0.5 ks cibule
1 lžička jablečný ocet
1 lžička plnotučná hořčice
2 ks vejce natvrdo
1 ks sladkokyselá okurka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Vejce vložíme do mixéru, přilijeme mléko, ocet a přidáme hořčici. Směs osolíme, opepříme a osladíme. Vše důkladně rozmixujeme, až nám vznikne hladká pasta. Za stálého mixování postupně přiléváme olej, až získáme požadovanou konzistenci majonézy.

  2. Majonézu můžeme dále upravit na tatarskou omáčku. Stačí do ní přimíchat na velmi jemné kostičky nakrájenou cibuli a sterilovanou okurku.

  3. Majonézu a tatarku z vařených vajec skladujeme v lednici a podáváme jako studenou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!