Majonéza a tatarka z vařených vajec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 50 ml mléko 0.5 ks cibule 1 lžička jablečný ocet 1 lžička plnotučná hořčice 2 ks vejce natvrdo 1 ks sladkokyselá okurka podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby rostlinný olej
Postup Majonéza a tatarka z vařených vajec recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Vejce vložíme do mixéru, přilijeme mléko, ocet a přidáme hořčici. Směs osolíme, opepříme a osladíme. Vše důkladně rozmixujeme, až nám vznikne hladká pasta. Za stálého mixování postupně přiléváme olej, až získáme požadovanou konzistenci majonézy.
Majonézu můžeme dále upravit na tatarskou omáčku. Stačí do ní přimíchat na velmi jemné kostičky nakrájenou cibuli a sterilovanou okurku.
Majonézu a tatarku z vařených vajec skladujeme v lednici a podáváme jako studenou omáčku.