Maďarské závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 5 dkg máslo 5 dkg šunka 1 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 2 ks zelená paprika 4 ks vepřový plátek
Postup Maďarské závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme jemně nakrájenou šunkou, zabalíme a přichytneme závitky párátkem.
Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni závitky a opečeme na všech stranách - pozor, abychom nepřipálili cibuli. Maso podlijeme (může být i vývar)
a dusíme doměkka. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou paprikou a přidáme rajský protlak a ještě chvilku podusíme.
Přílohou k maďarským závitkům může být rýže nebo brambor.