Maďarská chlebová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks menší cibule
2 lžíce petrželová nať
1 lžíce mletá sladká paprika
2 lžíce sádlo nebo máslo
300 g suché chlebové kůrky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme najemno nakrájenou cibuli, polévkovou lžíci nasekané petrželové natě a nalámané kůrky chleba. Zasypeme mletou paprikou, ještě krátce promícháme a zalijeme vodou.

  2. Maďarskou chlebovou polévku vaříme pomalu, dokud se chléb nerozvaří. Potom přidáváme za stálého míchání vejce a nakonec čerstvou petrželovou nať.

  3. Maďarská chlebová polévka docela dobře zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!