Luxusní králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana
4 porce králík
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kousky králíka (já dělám nohy) obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, osolené vejce a strouhanka.

  2. Obalené kousky králíka opečeme na pánvi. Králíka stačí opékat do chvíle, dokud se nám neudělá zlatavá krustička, asi 2 minuty z každé strany. Přendáme ho do pekáče a polijeme i trochou oleje, ve kterém jsme smažili. Králíka zalijeme smetanou, kterou mírně osolíme a opepříme. Necháme péct asi 45 minut při 170 °C.

  3. Luxusního králíka je nejlepší podávat s novými brambory a domácím kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!