Luxusní játrová paštika s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
5 ks česnek
2 špetky sůl
máslo
2 ks cibule
2 špetky kmín
500 kg játra
2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Můžeme použít i něco uzeného.

  2. Cibuli s česnekem dáme na pánev, přidáme trochu pepře a také kmín a osmahneme. Až cibule zesklovatí, přidáme slaninu a osmahneme dozlatova.

  3. Játra omyjeme, zbavíme od všeho nepotřebného, nakrájíme a přihodíme do pánve. Játra osmahneme minutu zprudka, přidáme sůl, tak dvě špetky, ale nejlépe podle naší chutí a potom ztlumíme na nejnižší stupeň a dusíme.

  4. Když máme hotovo, dáme směs do mixéru nebo tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Pro lepší chuť můžeme přidat máslo.

  5. Luxusní játrovou paštiku s anglickou slaninou po vychladnutí podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!