Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 5 ks vejce 100 ml voda 20 dkg cukr krupice 25 dkg polohrubá mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva krém 1 lžíce máslo 1 l mléko 4 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 kelímky hustá zakysaná smetana 3 balíčky vanilkový pudinkový prášek na ozdobu čokoláda podle potřeby jahody na potření 2 kelímky smetana ke šlehání ztužovač šlehačky
Postup Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Plech s vysokým okrajem (asi 30 x 40 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně použijeme pečící papír. Žloutky vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Vanilkový pudink uvaříme podle návodu na balení a do horkého pudinku vmícháme máslo. Do vychladlého pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšleháme. Smetany vyšleháme se ztužovačem.
Vychladlý korpus poklademe jahodami. Je jedno, jestli použijeme kompot, mražené nebo čerstvé jahody. Poté potřeme pudinkovým krémem, nahoru natřeme ušlehané šlehačky a nastrouháme čokoládou. Krém i šlehačku můžeme podle chuti přisladit.
Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem podáváme jako lahodný moučník.