Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
5 ks vejce
100 ml voda
20 dkg cukr krupice
25 dkg polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
krém
1 lžíce máslo
1 l mléko
4 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 kelímky hustá zakysaná smetana
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
čokoláda
podle potřeby
jahody
na potření
2 kelímky smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Plech s vysokým okrajem (asi 30 x 40 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně použijeme pečící papír. Žloutky vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Vanilkový pudink uvaříme podle návodu na balení a do horkého pudinku vmícháme máslo. Do vychladlého pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšleháme. Smetany vyšleháme se ztužovačem.

  4. Vychladlý korpus poklademe jahodami. Je jedno, jestli použijeme kompot, mražené nebo čerstvé jahody. Poté potřeme pudinkovým krémem, nahoru natřeme ušlehané šlehačky a nastrouháme čokoládou. Krém i šlehačku můžeme podle chuti přisladit.

  5. Luxusní jahodové řezy se smetanovým krémem podáváme jako lahodný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!