Losos v medové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 ml olej sůl 1 svazek kopr 0.5 ks citron 2 ks pórek 4 lžíce med 800 g losos mletý bílý pepř 4 lžíce vinný ocet 4 lžíce ostrá hořčice na ozdobu citron
Postup Losos v medové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme je a zakapeme citronovou šťávou. Pórky očistíme, omyjeme a v trošce osolené vody krátce spaříme. Dáme okapat. Kousky lososa také povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut.
Na omáčku opereme čerstvý kopr, důkladně jej osušíme a jemně nasekáme. Pak smícháme hořčici, med (musí být tekutý) a ocet. Osolíme, opepříme, vmícháme kopr a zašleháme olej.
Pórky rozebereme na listy a kousky lososa jimi ovineme. Lososové balíčky vložíme do medové omáčky, ozdobíme citronem a podáváme.