Losos v medové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 ml olej
sůl
1 svazek kopr
0.5 ks citron
2 ks pórek
4 lžíce med
800 g losos
mletý bílý pepř
4 lžíce vinný ocet
4 lžíce ostrá hořčice
na ozdobu
citron

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme je a zakapeme citronovou šťávou. Pórky očistíme, omyjeme a v trošce osolené vody krátce spaříme. Dáme okapat. Kousky lososa také povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut.

  2. Na omáčku opereme čerstvý kopr, důkladně jej osušíme a jemně nasekáme. Pak smícháme hořčici, med (musí být tekutý) a ocet. Osolíme, opepříme, vmícháme kopr a zašleháme olej.

  3. Pórky rozebereme na listy a kousky lososa jimi ovineme. Lososové balíčky vložíme do medové omáčky, ozdobíme citronem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!