Losos v mandlích na špenátovém hnízdečku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 dkg čerstvý losos
marináda
1 hrst bazalka
1 dl olivový olej
na obalení
10 dkg mandlové lupínky
příloha
30 dkg čerstvé špenátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Do olivového oleje dáme předem louhovat čerstvou bazalku. Potřebujeme čerstvého lososa, nejlépe steaky. Z těch nakrájíme kostičky asi 2,5 x 2,5 cm. Lososa omyjeme, nemusíme solit.

  2. Kostičky lososa napícháme na špízy, pokapeme připraveným olivovým olejem a dáme na gril. Až je losos hotový, ryba se velmi rychle uvaří, obalíme ho ještě teplého v nesolených v mandlových lupíncích.

  3. Lososa v mandlích servírujeme na hnízdečku spařeného špenátu nebo jenom s rychlým zeleninovým salátem. Jako přílohu doporučuji francouzskou teplou bagetu s česnekovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!