Losos se smetanovo-hořčičnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks lososové filety bez kůže
podle potřeby
olej
máslo
citron
podle chuti
sůl
kari koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
příloha
brambory
omáčka
1 ks cibule
3 lžíce plnotučná hořčice
400 ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut v lednici odpočinout. Na pánvi rozpustíme máslo a lososa restujeme z obou stran asi 3 minuty. Lososa poté vyjmeme na talíř.

  2. Nadrobno si nakrájíme cibuli a vsypeme ji na pánev po lososovi. Když bude cibule zlatavě opečená, zalijeme ji smetanou a přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Na dobarvení omáčky použijeme kari koření. Jakmile je omáčka hustší, vložíme lososa zpět do pánve, zhasneme oheň a pánev přikryjeme pokličkou.

  3. V průběhu přípravy lososa připravujeme přílohu - pečené bramborové plátky, které připravíme nakrájením brambor na cca 0,5 cm plátky. Bramborové plátky klademe na plech vystlaný pečícím papírem, pomažeme olejem, posolíme a posypeme sladkou paprikou. Bramborové plátky pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.

  4. Lososa se smetanovo-hořčičnou omáčkou podáváme s upečenými bramborovými plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!