Losos s houbami a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
250 ml smetana
1 lžíce bazalka
1 lžička šafrán
150 g houby
2 plátky losos
150 ml zeleninový vývar
podle potřeby
sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
Postup Losos s houbami a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře opláchnuté porce lososa osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Lososové plátky zprudka orestujeme na trošce olivového oleje. Osmahnuté plátky vyjmeme a udržujeme v teple.
V další pánvi s troškou másla podusíme nakrájené žampiony s troškou vývaru. K houbám přidáme šafrán a najemno nasekanou bazalku. Houbovou směs zahustíme smetanou promíchanou s moukou. Ještě jednou povaříme, aby se provařila mouka. Houby dochutíme solí a pepřem.
Lososové plátky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Lososa s houbami a smetanou podáváme s oblíbenou přílohou jako teplý hlavní chod.