Losos s houbami a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml smetana
1 lžíce bazalka
1 lžička šafrán
150 g houby
2 plátky losos
150 ml zeleninový vývar
podle potřeby
sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dobře opláchnuté porce lososa osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Lososové plátky zprudka orestujeme na trošce olivového oleje. Osmahnuté plátky vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. V další pánvi s troškou másla podusíme nakrájené žampiony s troškou vývaru. K houbám přidáme šafrán a najemno nasekanou bazalku. Houbovou směs zahustíme smetanou promíchanou s moukou. Ještě jednou povaříme, aby se provařila mouka. Houby dochutíme solí a pepřem.

  3. Lososové plátky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Lososa s houbami a smetanou podáváme s oblíbenou přílohou jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!