Losos na medu s koňakem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce med
1 lžíce koňak
1 ks losos
podle chuti
sůl
italské bylinky
česneková sůl
podle potřeby
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lososa očistíme od šupin, osušíme a nasolíme z obou stran. Na straně masa posypeme směsí italských bylin a česnekovou solí. Zakápneme olivovým nebo bodlákovým olejem.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo s trochou olivového oleje. Máslo necháme mírně popustit a přidáme lžíci medu. Dobře promícháme a následně na pánev dáme kousky lososa kůží dolů. Zakryjeme pokličkou a necháme asi 5 - 10 minut restovat.

  3. Doba restování je závislá na tloušťce kusů lososa. Losos by měl i nahoře dostat světle růžovou barvu. Pokud již je barva dorůžova, dáme výkon sporáku naplno a zakápneme maso pár kapkami kvalitního koňaku. Můžeme použít i Metaxu. Po asi 10 vteřinách sporák vypneme a maso servírujeme.

  4. Losos na medu s koňakem je výborný s čerstvým pečivem. Maso můžeme přelít vypečenou šťávou se zkaramelizovaným medem a podle chuti případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!