Losos na másle, jogurtu a česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky losos
300 ml bílý jogurt
podle chuti
česnek
sůl
cibule
citron
bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme a osolíme. V misce si připravíme směs, ve které budeme lososa namáčet. Takže si oloupeme česnek, prolisujeme jej do mísy, přidáme trochu pepře, špetku soli, bazalku a bílý jogurt. Vše zamícháme.

  2. Poté lososa namáčíme a dáme jej buď péct do trouby na plech nebo obyčejně na pánev. Výborné je celou rybu zasypat cibulí a dát zapéct. Pekáč nezapomeneme jemně vymazat olivovým olejem. To samé se dá udělat také na pánvi.

  3. Lososa na másle, jogurtu a česneku podáváme s tmavým pečivem. Dobré jsou i brambory jakkoliv upravené. Na závěr lososa pokapeme troškou citronu a posypeme jarní cibulkou nakrájenou najemno. Vždy připravuji navíc zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!