Losos na grilu s petrželkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
800 g losos
2 lžičky jablečný ocet
4 lžičky olivový olej
70 g čerstvá petrželka
2 ks mladá cibulka
1 ks červené peperončíno
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku, petrželku a peperončíno jemně nasekáme. Čtyři lžičky olivového oleje, jablečný ocet a citronovou šťávu rozmícháme vidličkou. Petrželku, cibulku a peperončíno smícháme s nálevem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  2. Očištěného lososa nakrájíme na cca 200 g plátky na kus. Grilujeme z každé strany, jakmile jsou hotové, potřeme je petrželkovou směsí a můžeme podávat.

  3. Lososa na grilu s petrželkovou omáčkou podáváme s pečenými cuketami, záleží však na nás, co nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!