Losos na fazolovém lůžku s piniovými ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 sklenka suché bílé víno
600 g lososové filé
100 g piniové ořechy
150 g zelené fazole
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazole umyjeme a uřízneme konečky. Vaříme je na páře nebo v osolené vodě do změknutí, ale ne rozvaření. Fazole scedíme a udržujeme v teple.

  2. Na pánvi se třemi lžícemi olivového oleje osmahneme cibulku nakrájenou na tenká kolečka. K cibulce přidáme očištěné plátky lososa, opepříme a trošku osolíme. Orestujeme z obou stran a přisypeme piniové ořechy. Restujeme dozlatova asi 5 minut, podlijeme vínem, které necháme vyvařit.

  3. Zelené fazole rozdělíme na talíře a přidáme plátky lososa s piniovými ořechy.

  4. Lososa na fazolovém lůžku s piniovými oříšky podáváme jako hlavní teplý chod s brambory, jsou dobré i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!