Vepřové kotlety se žampiony na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
petrželka
1 lžička solamyl
1 ks cibule
tymián
1 ks rajče
oregáno
olivový olej
150 ml červené víno
100 ml kuřecí vývar
175 g žampion
225 g vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Kotlety si nakrájíme na menší kousky

  2. Na pánvi si rozpálíme olej, 4-5 minut smažíme maso z obou stran, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a ještě pár minut smažíme

  3. Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme maso s cibulí, nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené rajče, prolisovaný stroužek česneku, nasekané bylinky a přilijeme červené víno a kuřecí vývar. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme péct 45-60 minut

  4. Poté, co rajče i žampiony změknou, vyndáme zapékací mísu z trouby. Maso se zeleninou dáme na talíř a omáčku přemístíme do hrnce. Chvíli povaříme (6-8 minut) a zahustíme solamylem smíchaným s troškou vody. Ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit solí. Hotovou omáčkou přelijeme maso se zeleninou

  5. Vepřové kotlety se žampiony na víně se obvykle podávají se šťouchanými brambory s cibulkou nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!