Lívance z celozrnné mouky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

olej
2 ks vejce
200 g jahody
120 ml podmáslí
4 lžíce med
1 lžička mletá skořice
100 g hladká mouka
0,25 lžiček jedlá soda
250 g řecký jogurt
100 g pšeničná celozrnná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme obě mouky, kypřící prášek, skořici a sodu. V jiné míse si připravíme podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypeme moučnou směs a lehce prošleháme

  2. Rozehřejeme lívanečník, potřeme jej olejem a upečeme lívance. Lívance rozdělíme na talíře, přidáme jogurt prošlehaný s 1 lžící medu, ozdobíme jahodami a čokoládou a podáváme

  3. Lívance z celozrnné mouky s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou servírujeme krásně nazdobené, že potěší jak chutí tak i na pohled.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!