Lívance s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - sůl
4 ks vejce
375 ml mléko
1 ks cibule
250 g mouka hladká
- - pepř mletý
300 g maso mleté vařené

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté vařené maso, ochutíme, přidáme vejce a zamícháme. Lívance si uděláme tak, že vejce rozmícháme se solí a cukrem, přidáme půl sklenice mléka, vsypeme mouku a vypracujeme těsto, aby v něm nebyly hrudky. Potom těsto zředíme zbylým mlékem. Na pánev nalijeme těsto a smažíme lívanec z jedné strany dorůžova. Potom je vyndáme z pánve, na opečenou stranu dáme směs z masa a těsto přehneme do tvaru půlměsíce. Poté lívance dopečeme na pánvi a podáváme s rozpuštěným máslem a kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!