Jednoduchá minutka z vepřové krkovice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule rajče okurka olej na smažení mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovice zelená cibulová nať koření "Steak 7 pepřů
Postup Jednoduchá minutka z vepřové krkovice
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové krkovice naklepeme tak, aby nezůstaly moc silné, posypeme kořením na steak a potřeme olejem. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
Plátky vepřové krkovice opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi 10 minut. Pak pod maso nasypeme kolečka cibule a společně opékáme do zhnědnutí cibule. Osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme kořením "Steak 7 pepřů“. Opečené plátky masa na talíři poklademe osmaženou cibulí a polijeme vypečenou šťávou
Tato jednoduchá minutka z vepřové krkovice chutná s rýží nebo hranolky, ale postačí i chléb. Doplníme čerstvou zeleninou, můžeme přidat tatarku nebo dressink podle vlastní chuti
Při nákupu masa vybírejte krkovici libovější, ne příliš prorostlou.