Lívance bez droždí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
30 dkg hladká mouka
2 lžičky jedlá soda
0.5 l kefír nebo podmáslí
podle chuti
máslo
cukr moučka
mletá skořice
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby nalijeme kefír nebo zakysané podmáslí, vejce, mouku a šleháme dohladka. Těsně před pečením přidáme jedlou sodu, opět dobře prošleháme.

  2. Z těsta potom už jen naběračkou tvoříme placičky na rozpálenou pánev, kterou jsme slabě potřeli olejem. Lívance pečeme z obou stran.

  3. Hotové lívance bez droždí můžeme potřít rozpuštěným máslem, obalíme klasicky v cukru promíchaném se skořicí. Další varianta je bez obalování, kdy lívance dáme na talíř, navrch borůvky, tvaroh a zakysaná smetana. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!