Litevské holoubky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
0.5 kg rýže
1 hlávka zelí
mletý černý pepř
0.5 sklenky hrubá krupice
0.5 kg směs mletého masa
1 ks velká houska
podle potřeby
strouhanka
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Zelí rozkrojíme na 4 kusy, uvaříme, scedíme a po vystydnutí pokrájíme. Housku namočíme do mléka.

  2. Z rýže, zelí, krupice, vejce, strouhanky, namočené housky, pepře a soli vypracujeme hustou směs. Z této směsi formujeme kuličky nebo válečky, které obalíme ve strouhance.

  3. Litevské holoubky opečeme v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Hotové litevské holoubky podáváme s libovolnou omáčkou a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!