Litevské holoubky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 0.5 kg rýže 1 hlávka zelí mletý černý pepř 0.5 sklenky hrubá krupice 0.5 kg směs mletého masa 1 ks velká houska podle potřeby strouhanka mléko olej na smažení
Postup Litevské holoubky recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Zelí rozkrojíme na 4 kusy, uvaříme, scedíme a po vystydnutí pokrájíme. Housku namočíme do mléka.
Z rýže, zelí, krupice, vejce, strouhanky, namočené housky, pepře a soli vypracujeme hustou směs. Z této směsi formujeme kuličky nebo válečky, které obalíme ve strouhance.
Litevské holoubky opečeme v rozpáleném oleji dozlatova.
Hotové litevské holoubky podáváme s libovolnou omáčkou a zeleninou.