Litá čokoládová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků cukr
4 ks vejce
5-8 lžic máslo
10 lžic strouhaný kokos
2-3 hrnky polohrubá mouka
2 lžíce kakaový prášek
1 kelímek bílý jogurt
hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
0 balíčků vanilkový pudinkový prášek
1 balíček kvalitní hořká čokoláda
podle chuti
vanilka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na pečení vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme hrubou moukou. Kvalitní hořkou čokoládu dáme na chvíli zchladit do mrazáku. Vejce rozšleháme s jogurtem (nejlépe velký jogurt Hollandia selský). Vejce můžeme rozšlehat i se zbytky tvarohu, zakysané smetany apod. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

  2. Do mouky přimícháme trochu (ne víc jak 1/3) vanilkového pudinku a celý kypřící prášek. Nejlépe se osvědčil kypřící prášek z vinného kamene. Přimícháme třtinový cukr či vanilkou ochucený (ovoněný) cukr, kakao a strouhaný kokos.

  3. Čokoládu vytáhneme z mrazáku a rozdrtíme ji, ještě zabalenou, pomocí dřevěné paličky na maso na menší a různě velké kousky. Přimícháme suché ingredience do tekuté směsi, smícháme a nasypeme čokoládu. Příliš řídkou směs upravíme kokosem, příliš hustou mlékem.

  4. Čokoládovou buchtu upečeme v troubě předehřáté na 180 °C.

  5. Litou čokoládovou buchtu podáváme podle chuti k různým příležitostem. U nás mizí dřív než vychladne, proto ji podáváme se studeným mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!