Toasty s drůbežími játry a žampiony recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
6 ks vejce
1 ks cibule
3 - 4 lžíce rajčatový protlak
5 ks žampiony
80 g anglická slanina
1 svazek jarní cibulka
mletý černý pepř
1 lžička rýžový ocet
350 g kuřecí játra
6 plátků bílý toastový chléb
1 lžíce chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka

  2. Slaninu vyškvaříme a na výpeku necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme játra a jakmile změní barvu, vmícháme žampiony. Směs osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme chilli pastu a podle chuti rajčatový protlak, vše krátce podusíme a ochutíme rýžovým octem

  3. Pikantní směs navršíme na opečené toasty, poklademe volským okem a ozdobíme cibulkou

  4. Toasty s drůbežími játry a žampiony podáváme jako teplou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!