Litá bublanina s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 ml mléko
3 lžíce cukr krupice
8 lžic hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na vymazání
podle chuti
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Společně vyšleháme mléko, vejce a cukr do pěny. Nakonec přidáme hladkou mouku.

  2. Čerstvé ovoce dle vlastního výběru omyjeme, případně vypeckujeme.

  3. Na plech dáme trochu oleje a necháme zahřát v troubě, poté do oleje nalijeme těsto a hojně posypeme čerstvým ovocem.

  4. Litou bublaninu pečeme, dokud okraje nezezlátnou.

  5. Bublanina je tenounká a nejlépe se jí lžící rovnou z pekáče hned poté, co ji pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!