Listový závin na slano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
na ozdobu
kmín
nádivka
200 g uzenina
200 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
200 g kysané zelí
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 150 °C. Z kysaného zelí vymačkáme "šťávu". Plech vymažeme a vysypeme hladkou moukou.

  2. Listové těsto vyválíme na placku a přeložíme ji na plech. Listové těsto poklademe zbytky uzeniny, sýrů a kdo má rád, přidá pikantní koření, ale stačí obyčejný pepř a trocha grilovacího koření. Uzeninu se sýrem poklademe zelím a placku stočíme do úhledné nohavice. Vejce rozšleháme a mašlovačkou potřeme nohavici. Kdo má rád, posype závin drceným nebo celým kmínem.

  3. Plech s listovým závin vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, než nohavice dostane pečlivým potíráním pěknou zlatou barvu.

  4. Listový závin na slano podáváme teplý nebo naopak studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!