Listový špenátový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
0.5 hrnku mléko
náplň
3 stroužky česnek
4 ks vejce
2 lžíce máslo
0.8 hrnku mléko
1 ks malá cibule
2-3 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
0.5 balíčku mražený špenát
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Přidáme rozmrzlý špenát, žloutky a dobře promícháme. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Listové těsto vyválíme na čisté pomoučněné utěrce na plát, pak ho potřeme špenátovou náplní a svineme.

  3. Závin přeneseme na plech opláchnutý studenou vodou, pokapeme rozpuštěným máslem, propícháme vidličkou a dáme péci do vyhřáté trouby při 175 °C.

  4. Po 20 minutách pečení ho polijeme vroucím mlékem a pečeme, dokud se mléko nevsákne do závinu.

  5. Listový špenátový závin nakrájíme na plátky a podáváme teplý i studený jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!