Listoví šneci se salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků šunka
1 balíček listové těsto
5 plátků plátkový sýr
na potření
vejce
salát
2 ks rajče
1 ks mozzarella
na ozdobu
čerstvá bazalka
podle potřeby
bazalkové pesto
podle chuti
3 střiky karamelový balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, rozložíme na něj plátkový sýr a potom šunku. Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na jednotlivé šneky.

  2. Šneky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Šneky pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne.

  3. Na talíř nakrájíme na plátky mozzarellu a rajčata. Plátky skládáme střídavě na sebe a mezi ně dáme trošku bazalkového pesta a čerstvé bazalky, aby to vypadalo hezky. Plátky mozzarelly a rajčat spíchneme párátkem a nakonec zastříkneme karamelovým balzamikem. Talíř můžeme ještě nakonec ozdobit lístky bazalky.

  4. Listové šneky se salátem společně podáváme jako dobrý předkrm a chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!