Lilkové jednohubky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks lilek
náplň
1 balíček mozzarella
1 balíček parmská šunka
podle potřeby
100 ml olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a podélně nakrájíme na plátky, nejlépe asi 0,5 cm silné. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a plátky lilku smažíme, dokud lehce nezhnědnou. Po smažení je pokládáme na papírové utěrky, aby se přebytečný olej vsákl.

  2. Na osmažený plátek lilku položíme parmskou šunku a na kraj kousek mozzarelly. Celé to srolujeme do lilku a propíchneme párátkem. Takto upravené lilky vložíme na 10 - 15 minut do trouby předehřáté maximálně na 150 °C, aby se mozzarella roztekla. Poté můžeme podávat.

  3. Ze 2 středních lilků vytvoříme zhruba 18 jednohubek.

  4. Kdo chce, může přidat koření, ale vzhledem k parmské šunce to není potřeba. Lilek do sebe vsákne šťávu a v kombinaci s mozzarellou se jedná o velmi oblíbený snack na každé párty.

  5. Lilkové jednohubky podáváme za tepla jako vynikající chuťovku pro různé příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!