Lilek s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 ks pórek
2 ks lilek
3 ks kuřecí prsa
150 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
pepř
podle potřeby
olej na smažení
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a podélně rozkrojíme. Každou půlku lilku lehce vydlabeme lžičkou (jen část dužiny). Poté lilky vložíme do hrnce a spaříme horkou vodou, ve které lilky necháme zhruba 3 minuty. Lilky vyjmeme, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Lilky osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a dáme péct zhruba na 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme kuřecí maso, kterým budeme lilky plnit. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a ze všech stran opékáme. K masu přidáme pórek a česnek a opékáme, až je maso měkké. Nakonec směs osolíme a opepříme.

  3. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Lilky vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a lilky rovnoměrně naplníme masovou směsí. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme zpět do trouby. Pečeme zhruba 15 minut, až se sýr lehce rozpustí.

  4. Upečené lilky s kuřecím masem podáváme s jakýmkoliv pečivem a zdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!