Likérový pohár recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

250 ml podmáslí
1 - 2 lžíce cukr moučka
4 lžičky likér
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce pomerančová šťáva
6 g červená želatina
4 lístky citronová meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do studené vody. Pokud nemáme červenou želatinu, můžeme místo vody použít sirup. Podmáslí ochutíme pomerančovou šťávou a vanilkovým i moučkovým cukrem

  2. Želatinu vymačkáme, ohřejeme, necháme rozpustit a přimícháme 50ml podmáslí. Potom želatinu vlijeme do zbylého podmáslí a dobře rozšleháme

  3. Dezert rozdělíme do sklenic a vložíme ho do chladničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout

  4. Likérový pohár před podáváním "pokapeme" likérem (vaječný, karamelový, pomerančový, smetanový či banánový - podle chuti) a můžeme ozdobit lístečkem meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!