Likér z ledových kaštanů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l rum
1 ks salko
4 kostky hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
3 ks ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout.

  2. Do vychladlé směsi vlijeme salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby byl nápoj hladký a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.

  3. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než-li známé domácí vaječné koňaky. Navíc je likér z ledových kaštanů bez pudinků, vajec a podobných kazících se přísad.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!