Levné sójové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 hrnky voda
1 hrnek rýže
1 hrnek mražená zelenina s kukuřicí
2 hrstě sója
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
2 lžičky kari
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na vrstvě oleje. Přisypeme kari, a lehce ho osmahneme, aby se rozvinula jeho chuť. Množství záleží na osobních preferencích, podle mého názoru však není kari nikdy dost. Přidáme rýži a chvíli restujeme. Přidáme zeleninu a dvě menší hrstičky sójových kostek a vše promícháme.

  2. Směs zalijeme vodou, přidáme masox, promícháme a necháme vařit. Masox samozřejmě můžeme vynechat, pokud nejíme maso, pro masožravce je to však alespoň slabá útěcha za pořádný kousek masa. Můžeme lehce osolit, ale opatrně, masox je sám o sobě dost slaný. Množství vody výrazně ovlivní konzistenci rizota - čím více vody, tím je rizoto měkčí. Pozor, trochu vody nasákne i sója, takže vody přidáme o trochu málo víc než u běžného rizota.

  3. Až se vyvaří téměř všechna voda, můžeme přejít k dochucování. Rizoto podle chuti osolíme, opepříme a levné sójové rizoto můžeme podávat.

  4. Na talíři můžeme podle libosti ještě dochutit kečupem. Ideální přílohou k rizotu je kyselá okurka nebo naložená červená řepa. Recept je pro 2 - 3 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!