Levné pestré rolády recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
700 g brambory
100 ml mléko
3 lžíce smetana
- - pepř mletý
- - oříšek muškátový
250 ml vývar masový
- - jíška
4 ks řízek vepřový
2 svazky zeleň polévková

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku a zeleň do polévky omyjeme a nasekáme najemno, na másle ji podusíme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme muškát. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a rozdělíme na něj zeleninovou směs. Maso srolujeme v rolky a zavážeme nití. V hrnci na másle je opečeme, podlijeme vývarem a přiklopené je dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Potom maso vyndáme a uložíme do tepla. Z brambor uděláme kaši. Vypečenou šťávu z masa zahustíme jíškou a dochutíme, rolády podáváme s kaší a přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!