Levické preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
250 g hladká mouka
1 g kypřící prášek
1 lžička drcený kmín
1 lžička jemná sůl
na potření
1 lžíce hrubější sůl
3 ks bílky z vajec

Postup přípravy receptu

  1. Hrubější sůl a bílky z vajec mícháme, než se sůl rozpustí a dáme do chladu. Pekáč nebo plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Hladkou mouku, vejce, kypřící prášek a drcený kmín vymícháme na polotuhé těsto a necháme chvíli odležet. Z těsta formujeme na pomoučeném válu asi 20 cm dlouhé a 1,5 cm silné v průřezu kruhovité pruhy. Formujeme tvary preclíků,jak je známe. Preclíky klademe na připravený plech a vydatně potíráme slanými bílky.

  3. Trouba předehřejeme na 200 °C. Když je vyhřátá, vkládáme do ní plechy s preclíky. Zlatavá barva napoví, že je hotovo.

  4. Ostatní je na Vás, ale nejlepší jsou druhý den, sůl na povrchu udělá své.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!