Letní zeleninový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce ocet
petrželka
pažitka
1 svazek ředkvičky
kopr
1 ks kedlubna
pepř
3 lžíce olivový olej
2 ks menší cibule
1 ks hlávkový salát
500 g bramobor vařených ve slupce
1 ks menší ředkev
4 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené bramobory a vejce oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky, vejce na čtvrtky. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, ředkvičky na plátky, kedlubnu s ředkví na pravidelné hanolky. omyté listy salátu natrháme na kousky a nasypeme je do velké salátové mísy. Omyjeme a jemně nasekáme petržel, kopr a pažitku. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a část bylinek. Připravenou zeleninu a vejce vyskládáme do mísy. Přelijeme zálivkou a posypeme zbývajícími bylinkami

  2. Foto:www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!