Letní ovocné řezy se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
2 lžíce cukr
1 l voda
1 lžíce citronová štáva
2 balíčky jahodový pudinkový prášek
těsto
5 ks vejce
0 balíčků prášek do pečiva
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
náplň
300 g jahody
3 kelímky zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto společně promícháme, sypké suroviny prosejeme a těsto nalijeme na vymazaný plech, případně vyložený pečicím papírem. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Polevu si připravíme z pudinků, které uvaříme dle návodu ve vodě. Do pudinků přidáme citronovou šťávu.

  3. Náplň si připravíme ze smetany, kterou vyšleháme a smícháme ze zakysanou smetanou a rozmixovanými jahodami.

  4. Na vychlazený korpus natřeme jahodovou náplň a necháme v lednici ztuhnout.

  5. Na vychlazenou náplň nalijeme vychlazený pudink a uložíme jahody. Letní ovocné řezy vložíme opět do lednice na ztuhnutí.

  6. Vychlazené letní ovocné řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!