Letní kuřátko s houbovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 hrnek olej
1 lžíce sůl
2 ks vejce
máslo
4 ks brambory
1 hrnek mléko
1 ks kuře
1 ks houska
1 lžička mletý pepř
1 lžička drcený kmín
1 ks střední cibule
250 g čerstvé houby
1 svazeček lahůdková cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme. Kuře si očistíme, prosolíme, potřeme prolisovaným česnekem a kmínem, dáme ho odležet do chladu.

  2. Mezitím opracované houby nakrájíme a dáme zpěnit na máslo s jemně nakrájenou lahůdkovou cibulkou (s natí) a střední cibulí. Houby na cibulce dusíme asi 5 minut.

  3. Máslo si utřeme se žloutky, přidáme v mléce namočenou a vyždímanou housku, zamícháme s podušenými houbami. Nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Houbovou nádivku podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Naplníme osolené, okmínované a česnekem potřené kuře, zašijeme, potřeme celé olejem a pečeme dozlatova 50 minut.

  5. Střední brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, přidáme je do výpeku z kuřete, poklademe kousky másla a ještě společně pečeme 25 minut.

  6. Letní kuřátko s houbovou nádivkou je výbornou večeří. Zároveň pečené brambory jsou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!