Letní bramborový salát k rybám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml ocet
600 g brambory
100 g cibule
150 g celer
150 ml voda
200 g mrkev
200 g petržel
50 g kyselá okurka
podle chuti
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky a naložíme do opepřené směsi octa s vodou. Mrkev, petržel, celer a brambor uvaříme v osolené vodě tak, aby nebyly úplně měkké ani příliš tvrdé. Vše necháme odstát asi 3 hodiny.

  2. Zeleninu nakrájíme na větší kostičky a smícháme ve velké míse se směsí cibule, octa a vody.

  3. Jakmile je smícháno, přebytečnou tekutinu vylijeme. Podle chuti můžeme přidat ještě nadrobono nakrájenou zavařenou okurku nebo rajče.

  4. Po uležení na chladném místě máme skutečně osvěžující letní bramborový salát, který ocení v horkých letních dnech každý.

  5. Letní bramborový salát se hodí k pečené nebo smažené rybě, jako je například pangassius.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!