Letní bramborový salát k rybám recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml ocet 600 g brambory 100 g cibule 150 g celer 150 ml voda 200 g mrkev 200 g petržel 50 g kyselá okurka podle chuti pepř
Postup Letní bramborový salát k rybám recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na měsíčky a naložíme do opepřené směsi octa s vodou. Mrkev, petržel, celer a brambor uvaříme v osolené vodě tak, aby nebyly úplně měkké ani příliš tvrdé. Vše necháme odstát asi 3 hodiny.
Zeleninu nakrájíme na větší kostičky a smícháme ve velké míse se směsí cibule, octa a vody.
Jakmile je smícháno, přebytečnou tekutinu vylijeme. Podle chuti můžeme přidat ještě nadrobono nakrájenou zavařenou okurku nebo rajče.
Po uležení na chladném místě máme skutečně osvěžující letní bramborový salát, který ocení v horkých letních dnech každý.
Letní bramborový salát se hodí k pečené nebo smažené rybě, jako je například pangassius.