Lehká rajčatová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dkg šunka
1 hrst olivy
25 dkg lučina
15 dkg sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Snídaně, svačina, večeře, pro vítané hosty (pro nevítané je jí škoda). Vlastní vynález, miluji sušená rajčata i lučinu, tak proč je nedat dohromady?

  2. Rajčata nasekáme nahrubo, vmícháme fénix, lučinu bez příchuti nebo plnotučný tvaroh. Na vhodnou hustotu naředíme kořeněným olejem z naložených rajčat.

  3. Mícháme, dokud se sýr a olej nespojí. Lehkou rajčatovou pomazánku můžeme dosolit, ale není to nutné.

  4. Lehká rajčatová pomazánka se dá lehce obměnit. Přidáme sekanou jarní cibulku nebo pažitku, sekané olivy, pro masomily přidáme na proužky nakrájenou šunku.

  5. Lehkou rajčatovou pomazánku mažeme nejlépe na tmavé pečivo, ale i na bílý chleba nebo toasty. Můžeme zdobit olivami nebo natí z cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!