Lehká rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky máslo
2-3 ks rajče
1 ks střední cibule
1 ks střední mrkev
podle chuti
sůl
bazalka
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme.

  2. Na másle osmahneme cibulku spolu s nastrouhanou mrkví. Až je cibulka osmahlá, přidáme na kousky nakrájená rajčata. Kdo nemá rád slupku, musí prvně rajčata spařit a oloupat. Ještě přidáme bazalku - čerstvou nebo sušenou. Rajčata dusíme do změknutí tuhých vnitřků. Potom zalijeme zeleninovým vývarem a polévku dochutíme solí.

  3. Lehká rajčatová polévka chutná teplá i studená. A je velmi zdravá!

  4. Před podáváním je možno na každou porci rajčatové polévky nastrouhat trochu parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!