Lehká jarní polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
2 ks mrkev
1 ks petržel
100 g nudle
7 ks růžičková kapusta
4 kostky zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme očištěnou petržel a mrkev na kousky. Dále si nachystáme hrnec a nalijeme do něj vodu.

  2. Do hrnce s vodou přidáme 4 kostky zeleninového bujonu, necháme 5 minut povařit a do hrnce nasypeme nakrájenou zeleninu i s růžičkovou kapustou. Necháme asi 15 minut povařit a potom přidáme nudle a hrášek, pokud máme pytlíkový z obchodu.

  3. Lehkou jarní polévku necháme ještě 10 minut povařit a můžeme podávat na talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!