Lehce pikantní buřty na pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 ks špekáček 0 l černé pivo 1 láhev cikánská omáčka 1 láhev čertovská omáčka 1 sklenice beraní rohy podle chuti kečup strouhaný křen
Postup Lehce pikantní buřty na pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Buřty oloupeme, rozkrojíme, dovnitř namažeme trochu hořčice a křenu a dáme tam jeden beraní roh.
Připravené buřty dáme je do vyššího pekáčku, zalijeme 300 ml černého piva a dáme péct. Zbytek piva si ponecháme na omáčku.
Mezitím co se buřty pečou, uděláme si omáčku. Do misky dáme jednu celou čertovskou omáčku, jednu celou cikánskou omáčku, zbytek piva a zamícháme.
Až budou mít buřty krásnou barvu a křupavou kůrku, tak je zalijeme omáčkou a necháme je ještě chvíli dopéct. Pokud uvidíme, že se v pekáčku nahoře vyplavuje olej, tak ho opatrně odebereme lžící.
Lehce pikantní buřty na pivu podáváme s čerstvým chlebem a můžeme dochutit kečupem nebo strouhaným křenem.