Lehce pikantní buřty na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks špekáček
0 l černé pivo
1 láhev cikánská omáčka
1 láhev čertovská omáčka
1 sklenice beraní rohy
podle chuti
kečup
strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Buřty oloupeme, rozkrojíme, dovnitř namažeme trochu hořčice a křenu a dáme tam jeden beraní roh.

  2. Připravené buřty dáme je do vyššího pekáčku, zalijeme 300 ml černého piva a dáme péct. Zbytek piva si ponecháme na omáčku.

  3. Mezitím co se buřty pečou, uděláme si omáčku. Do misky dáme jednu celou čertovskou omáčku, jednu celou cikánskou omáčku, zbytek piva a zamícháme.

  4. Až budou mít buřty krásnou barvu a křupavou kůrku, tak je zalijeme omáčkou a necháme je ještě chvíli dopéct. Pokud uvidíme, že se v pekáčku nahoře vyplavuje olej, tak ho opatrně odebereme lžící.

  5. Lehce pikantní buřty na pivu podáváme s čerstvým chlebem a můžeme dochutit kečupem nebo strouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!